Sremska Mitrovica – Plesni klub ,,Sirmium Dance“ iz Sremske Mitrovice po peti put je imao svoje predstavnike na nedavno održanom plesnom takmičenju u Pragu – „Prague Dance open 2017″.

Kao i prethodnih godina mlade Mitrovčanke su bile uspešne, ali ove godine je taj uspeh je znatno veći imajući u vidu činjenicu da je na takmičenju učestvovalo preko 1.200 takmičara iz 15 zemalja.

Najveća konkurencija je bila među solistima.
Solo contemporary juniori Sandra Prokić, koreografija ,,Angel“ zauzela je 16. mesto.
Solo open deca Nataša Kević, koreografija ,,Gladijatorka“ osvojila je 5. mesto.
Najmladje takmičarke kluba iz Mitrovice – Ana Sudarević, Jana Čuković i Lana Dudok sa kreografijom „Alisa u zemlji čuda“ osvojile su 1. mesto.

 

Najveću radost donela je grupa u kategoriji dece ,,Gladijatorke“ koje su svojom koreografijom vratile publiku u prošlost carskog grada Sirmiuma i u izuzetno jakoj konkurenciji ocenom žirija osvojile prvo mesto. Grupu čini šet devojčica i to: Sandra Prokić, Nataša Kević, Eleonora Jokić Runtić, Katarina Ilić, Anđela ilić i Nevena Maksimović. Devojčice su vredno su radile u proteklom periodu i dokazale da u kategoriji jazz zaslužuju taj visok plasman.

Sve koreografije je postavila Svetlana Olena Rimac.

Mitrovčani će već 25.novembra u pozorištu ,,Dobrica Milutinović“sa početkom u 20 časova moći da vide i uživaju u ovim koreografijama na koncertu Plesnog kluba,,Sirmium Dance“.

Možda Vam se svidi i