Migranti među lubenicama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Šid – Na izlazu graničnog prelaza Šid u ponedeljak, 5. juna carinici su otkrili ukupno 10 mladih migranata iz Avganistana starosti od 14 do 27 godina. Kako se navodi u saopštenju Uprave carine mladići su otkriveni u tovarima nekoliko kamiona, od kojih je jedan prevozio sveže lubenice.

U prvom slučaju, oko 3 sata iza ponoći, prilikom pregleda kamiona bugarskih registarskih oznaka, carinici su pronašli dva mladića koji su pokušali ilegalno da pređu granicu. Oni su bili sakriveni među PVC i aluminijumskim prozorima kojima je bio natovaren kamion na putu iz Bugarske ka Italiji.

Oko sat vremena kasnije, četvorica ilegalaca pronađena su u tovaru svežih lubenica. Prikolica kamiona grčkih registarskih oznaka bila je natovarena drvenim sanducima punim lubenica koje su iz Grčke transportovane ka Nemačkoj. Četvorica mladića su se uvukla u neobičan tovar i sakrila između sanduka tako da ih je bilo teško primetiti.

Odmah potom na isti granični prelaz stigao je kamion iz Makedonije u kome su skrovište na putu za „bolje sutra“, među metalnim cevima koje su prevožene ka Sloveniji, pronašla još četiri mladića.

Vozači sva tri kamiona su potvrdili da su pravili pauzu u koloni blizu graničnog prelaza, da su primetili da im je skinuta plomba, kao i to da su čuli glasove koji su dopirali iz tovara.

upravacarina.rs

Možda Vam se svidi i