MARTINCI: Održana tribina posvećena traktoristima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica i Centar za zaštitu i bezbednost u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica juče su u prostorijama Mesne zajednice Martincima organizovali tribinu posvećenu unapređenju bezbednosti vozača traktora.

Cilj tribine je da se vozačima traktora i poljoprivrednih mašina unapredi svest o značaju bezbednog učešća u saobraćaju, da im se ukaže na ključne uzroke nastanka saobraćajnih nezgoda sa učešćem traktora, obaveze definisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, ključne savete za bezbedno rukovanje traktorom i priključnim mašinama i dr.

Panelisti u okviru ovih tribina su prof. dr Mićo Oljača – redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, docent dr Kosta Gligorević – docent na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i dr Branimir Miletić – dipl. inž. saobraćaja, savetnik za bezbednost saobraćaja u kompaniji FMS Tech iz Beograda.

Po završetku tribine organizatori su prisutnima podelili žuta rotaciona svetla, trokute i letke sa ključnim savetima za bezbedno učešće u saobraćaju.

Ovakve vrste kampanja su izuzetno značajne jer podižu svest učesnika u saobraćaju, a direktna posledica je smanjivanje broja saobraćajnih nezgoda. Identična tribina će sutra biti održana i u Salašu Noćajskom, a do kraja godine i u još nekim selima.

Možda Vam se svidi i