Dobrovoljno služenje vojnog roka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Centar Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije.

Zainteresovana lica sa teritorije nadležnosti Centra Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica, prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu podneti u Centru Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica i u opštinskim kancelarijama Centara Ministarstva odbrane koje se nalaze na sledećim adresama:
– grad Sremska Mitrovica, kancelarije Centra MO u ul. Trg Svetog Dimitrija broj 8, prvi sprat (zgrada katastra), rad sa strankama od 07:30 do 13:30 časova,
– opština Šid, ulica Karađorđeva broj 85, radi sa strankama sredom od 09:00 do 14:00 časova,
– opština Ruma, ulica Železnička broj 22, rad sa strankama od 07:30 do 15:30 časova,
– opština Pećinci, ulica Školska broj 7, radi sa strankama sredom od 09:00 do 14:00 časova,
– opština Irig, ulica Nikole Tesle broj 4, III sprat, soba 7, radi sa strankama utorkom od 09:00 do 12:00 časova.

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat se upućuje na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u jedan od tri centara za obuku Vojske Srbije – Sombor, Valjevo, Leskovac.
Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.
Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

Više informacija možete pronaći na sajtu Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs.

Možda Vam se svidi i