Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader juče se sastao sa bivšim radnicima “Mitrosa“ u stečaju, kako bi videli na koji način lokalna samouprava može da pruži pomoć u pronalaženju rešenja radnicima kojima nisu isplaćena sva potraživanja.

Kako se navodi u saopštenju izdatom iz Službe za informisanje Grada Sremska Mitrovica, lokalna samouprava je spremna da pomogne bivšim radnicima „Mitrosa“ u stečaju da, pre svega, uspostave komunikaciju sa Miroljubom Srdanovićem, stečajnim upravnikom kako bi se dobile tačne informacije o samom toku stečajnog postupka kao i o mogućnostima naplate zaostalih potraživanja bivših radnika.

U sopštenju se dalje navodi da je osim toga lokalna samouprava zainteresovana i za deo imovine „Mitrosa“ u stečaju, tačnije za kupovinu industrijskog koloseka, čija vrednost tek treba da bude utvrđena.

„Grad Sremska Mitrovica i Odbor poverilaca uputiće dopis stečajnom upravniku za potrebne informacije i inicirati sastanak“, piše u saopštenju.

Oko 260 radnika „Mitrosa“ ostalo je uskraćeno za više plata i regres, dok je preko 750 njih uspelo da dobije sva potraživanja.

You may also like