LIX OPEN: Dve medalje na svetskom kupu za osobe sa Daunovim sindromom iz Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić ugostili su danas članove Udruženja osoba sa Daunovim sindromom “Daun” iz Sremske Mitrovice, koji su učestvovali na nedavno održanom trećem po redu Svetskom kupu u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama “LIX OPEN”.

Kao i prošle i ove godine tri člana sremskomitrovačkog Udruženja “Daun” je nastupilo na takmičenju i osvojene su dve zlatne medalje.

Takmičenje je održano u subotu, 9. septembra na stadionu fudbalskog kluba Rakovica u Beogradu, a Sremsku Mitrovicu su predstavljali su Aleksandar Kovačević koji je osvojio zlatnu medalju u trci za starije od 14 godina, zatim Jelena Kekić koja je isto osvojila zlatnu medalju i to za savršenu špagu koju je napravila i Filip Bojanić koji je bio četvrti takođe u jednoj od trka.

Radovan Kekić, sekretar Udruženja “Daun” kratko je rekao da osvojene nagrade, a zatim prijem kod gradonačelnik i načelnika za osvajače medalje ima nemerljiv značaj i da veoma pozitivno utiče na njihovu psihu.

„Izuzetno smo ponosni na naš uspeh i nastavićemo da budemo podjednako dobri i u budućnosti. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi koja ima sluha za naše potrebe i za svu pruženu pomoć“, rekao je Kekić.

„LIX OPEN“ predstavlja jedinstveni kup na svetu, gde učestvuju deca sa autizmom i raznim teškoćama, čak i oni sa najnižim sposobnostima. Kup je organizovalo Sportsko udruženje „LIX“ koje se bavi razvojem motorike kod dece sa autizmom i drugim teškoćama iz Beograda.

Možda Vam se svidi i