Sremska Mitrovica – Jedanaesti ciklus kviza srednjih škola „Кoliko se poznajemo”, koji je deo Projekta Pokrajinske vlade pod nazivom „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini – mere za jačanje međusobnog poverenja kod mladih”, počinje kvalifikacionim takmičenjima 18. aprila.

U ovogodišnjem takmičenju učestvuju ekipe 44 srednje škole s teritorije čitave AP Vojvodine.

Prvo kvalifikaciono takmičenje održaće se 18. i 19. aprila u Subotici. Prvog dana, takmičenje će se održati na Otvorenom univerzitetu, s početkom u 14 časova, a odvijaće se na mađarskom jeziku. Drugog dana, 19. aprila, takmičenja počinju pre podne (u 10 časova) i posle podne (u 14 časova). Tog dana đaci će se takmičiti na mađarskom i na srpskom jeziku.
Кovačica je domaćin 20. aprila, s početkom u 10 i 14 časova, i to na slovačkom i na srpskom jeziku.

Кvalifikaciono takmičenje se nastavlja 21. aprila u Sremskoj Mitrovici, zatim 24. aprila u Somboru i 25. aprila u Vrbasu. Sva takmičenja se odvijaju i pre i posle podne, s početkom u 10 časova i u 14 časova.

Nosilac projekta „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini – mere za jačanje međusobnog poverenja kod mladih” jeste Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a realizuje se u saradnji s brojnim organizacijama i ustanovama iz Vojvodine. Projekat je koncipiran kao kompleksan multitematski i multikulturalni program, usmeren prema ideji jačanja međunacionalnog poverenja kod mladih srednjoškolaca u Vojvodini. Najveća novina ovogodišnjeg takmičenja svakako je višejezičnost – mogućnost da učenici, u zavisnosti od jezika koji se koristi u nastavi, u kvizu čuju pitanja i daju odgovore na svom jeziku. Stoga, pored toga što će se takmičiti na srpskom jeziku, u ovom ciklusu će se nadmetati i na mađarskom i na slovačkom jeziku.

Foto: RTV

Možda Vam se svidi i