Komasacija u Radenkoviću u završnoj fazi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Komasacija u Radenkoviću je ušla u samu završnicu i nakon uviđenja poljoprivrednika u nove posede biće i kompletno privedena kraju.

Nakon prikupljana želja vlasnika parcela koje je trajalo desetak dana, napravljen je plan komasacione mase koji je bio izložen na ranom javnom udvidu kako bi nezadovoljni Radenkovici na vreme mogli da daju svoje primedbe kojih je sasvim očekivano bilo.

„Prosto je nemoguće da se niko ne požali i mi smo očekivali primedbe, od kojih je da kažem oko 90% uvaženo, dok su ostale bile neosnovane. Prošle nedelje održan je i sastanak svih vlasnika parcela koji nisu bili zadovoljni komasacijom sa načelnikom Gradske uprave za poljoprivredu Vladimirom Nastovićem i komisijom koja je učestvovala u čitavom procesu. Na tom sastanku su rešene sve one nedoumice koje su naši meštani imali“, objasnio je Uroš Veselinović, predsednik Mesne zajednice Radenković.

On je dodao da nije moguće komasaciju sprovesti, a da svi budu u potpunosti zadovoljni, ali da je ona realizovana tako da ni jedan vlasnik zemlje u k.o. Radenković ne bude oštećen, pa tako oni koji su dobili kvalitetniju zemlju dobili su manje površine i slično.

„U toku današnjeg dana sve vlasnike parcela u katastarskoj opštini Radenković obavestićemo o datumu kada će oni biti uvedeni u nove posede. Planirano je da to bude u četvrtak, 9. novembra i nadam se da će i taj deo posla u ovom velikom projektu brzo i bez problema biti završen“, rekao je Veselinović.

Komasacija u Radenkoviću obuhvatala je i uređenje 6,5 kilometara stare i 12,5 kilometara nove kanalske mreže koja će doprineti odvodnjavanju, ali i navodnjavanju zemljišta. Zatim uređenje 15 kilometara puta, postavljanje 12 putnih prelaza, ali i rekultivisanje 52 hektara šumskog zemljišta koje je pretvoreno u obradive površine.

Projekat komasacije u Radenkoviću finansiran je od strane Grada Sremska Mitrovicai Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Naredne godine počinje komasacija u Šašincima. Predmet komasacije biće poljoprivredno, šumsko i građevinsko zemljište u ukupnoj površini od 3.370 hektara, kao i uređaji na tim zemljištima.

Možda Vam se svidi i