Sremska Mitrovica – Prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimira Sanadera italijanska kompanija “East West” koja se bavi proizvodnjom obuće je sve bliže dolasku u Mitrovicu i otvaranju jednog proizvodnog pogona.

Problemi koji su se u prethodnom periodu javili, a koji su prolongirali dolazak kompanije “East West” odnosili su se na zakonske uslove osnivanja domaće kompanije od strane inostranog ulagača, ali su i oni prevaziđeni.

“Lokalna samouprava je ponovo objavila oglas za prodaju zemlje u industrijskoj zoni Sever i pomenuta italijanska kompanija, koliko sam ja upoznat, već se javila na konkurs. Problemi koje su oni dolaskom u Srbiju imali sada su rešeni i mi očekujemo da ćemo u drugoj polovini februara kada će se održati licitacija za predmetno zemljište imati upravo njih kao kupca”, rekao je Sanader i dodao da se radi o 1,5 ha zemljišta.

Početak rada pogona u Sremskoj Mitrovici, kako je nešto ranije govoreći o ovoj investiciji pominjao Sanader, može se očekivati na jesen 2017. godine, a broj zaposlenih bi trebao da se kreće od 400 do 600 radnika.

„Ovde svakako ne završavamo priču sa investitorima za ovu godinu, nego se radi i dalje. Već sada vodimo još neke intenzivne pregovore sa potencijalnim investitorima u oblasti poljoprivrede i prerađivačke industrije, ali još uvek ne bih otkrivao nikakve dalje informacije”, rekao je Sanader.

Vlasnik italijanske kompanije East West je Enrico Rossi. Njegov biznis u Srbiji već je zastupljen, preko preduzeća Progetti d.o.o (vlasnici braća Enrico i Roman Rossi), koje radi u nekoliko gradova u našoj zemlji (Sombor, Vršac, Vladimirci…). Progetti je veliki srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće, a na sajtu ove firme navodi se da su im klijenti Gucci, Burberry, Prada…

You may also like