Sremska Mitrovica – Na nedavno održanoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica usvojen je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada Sremska Mitrovica za period od 1. januara do 30. juna ove godine. Prema tom izveštaju izvršenje budžeta Grada u prvih šest meseci ove godine je oko 36 odsto.

Kako je izjavio nakon skupštine prvi čovek Sremske Mitrovice Vladimir Sanader izvršenje budžeta je u okvirima planiranog i procentualno bolje nego prošle godine.

„Lokalna samouprava je u toku prvih šest meseci izvršili oko 36% budžeta što je u okvirima planiranog, obzirom na to da su prvi mseci nove godine uvek slabiji što se tiče takozvanog punjenja budžeta i da se ta dinamika pojačava u zadnjim mesecima godine“, rekao je Sanader.

On je dodao da je tom brojkom relativno zadovoljan, da uvek može bolje i da će lokalna samouprava sa njim na čelu u narednih par meseci raditi na tome da izvršenje budžeta u drugoj polovini godine bude znatno bolje.

„Budžet je samo plan i svi smo mi svesni da će se neke stvari realizovati, a neke neće, ali to svakako ne zavisi samo od prihoda nego i koliko je realno moguće realizovati određene stvari tokom godine“, dodao je Sanader.

Ovogodišnji budžet Grada Sremska Mitrovica je oko 3 milijarde dinara.

Možda Vam se svidi i