Izgradnja prvog tržnog centra u Mitrovici počinje na proleće?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prostor na kojem je planirana izgradnja prvog tržnog centra u Sremskoj Mitrovici je kompletno očišćen i prvi konkretni radovi mogući su već na proleće naredne godine.

Radi se o prostoru nekadašnje fabrike namešta FUDIN „1. novembar“, kasnije „Tasmit SM“ doo na kojoj svoje objekte planiraju da izgrade nemački „Lidl“ i austrijski „Immofinanz-e“.

Kako je za Ozon media objasnio gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader investitori su trenutno u procesu ishodovanja dozvola za izgradnju, dok se lokalna samouprava priprema da pristupi ispunavanju svojih obaveza kada je ovaj projekat u pitanju, a to je izgradnja servisne saobraćajnice sa uključenjem na regionalni put.

„Dok „Lidl“ i „Immofinanz“-e budu ishodovali dozvole mi ćemo paralelno sa njima raditi na izgradnji saobraćajnice tako da bi prve konkretne radove na izgradnji obekta tržnog centra mogli da očekujemo već na proleće 2018. godine“, kratko je rekao Sanader.

Prema ranijim saznanjima objekat „Lidla“ bi trebao da bude odvojen i da se prostire na 2.000 metara kvadratnih, dok bi se objekat „Immofinanz“-a , za početak prostirao na oko 7.000 metara.

Možda Vam se svidi i