Donacija humanitaraca iz Južnog Velsa u pravim rukama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Da je donacija koju su uputili Opštoj bolnici „Sremska Mitrovica“ zaista od izuzetnog značaja i u pravim rukama danas su se uverili članovi humanitarne organzacije vatrogasaca i volontera iz Južnog Velsa „Blazing to Serbia“ koji su prošle godine za ovu mitovačku zdravstvenu ustanovu obezbedili više bolničkih kreveta i kolica.

U Srbiju je zahvaljujući humanitarnim Velšanima pre tačno godinu dana stigla donacija u vidu 50 bolničkih kreveta i 9 ležećih kolica od čega je 5 kreveta donirano Crvenom krstu Sremska Mitrovica, a ostatak Opštoj bolnici koju su danas članovi „Blazing to Serbia“ i posetili.

O značaju donacije nešto više rekao je upravo direktor Opšte bolnice „Sremska Mitrovica“ doktor Živko Vrcelj.

Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica, posredstvom Danijele Stojiljković-Savić koja je i ostvarila saradnju sa „Blazing to Serbia“ usmerila je donaciju tamo gde je ona bila napotrebnija. Na donaciji u ime Grad zahvalila se Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika.

O tome kako su i kada Velšani prvi put došli u Srbiju i kako je ostvarena saradnja sa Sremskom Mitrovicom govorio je Stiv Logan, oficir vatrogasne i spasilačke služe Južnog Velsa u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije.

Možda Vam se svidi i