Deca sa sela u horu Raspevanog proleća

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 19. maja u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ po peti put u Sremskoj Mitrovici održano je polufinalno veče „Raspevanog proleća Srbije“.

Publici se predstavilo 12 solista koje je pratio nasmejani hor Raspevanog proleća koji su pored Dečijeg hora „Piccolo“ po prvi put činila i deca iz Mačvanske Mitrovice, Zasavice, Laćarka i Kuzmina.

Festival muzike za decu „Raspevano proleće Srbije“ u organizaciji Muzičkog centra „Pančevo“ je manifestacija sa najdužom tradicijom takve vrste u našoj zemlji. Tokom godina na ovom festivalu nastupilo je i afirmisalo se više hiljada mladih muzičara širom Srbije.

Organizator polufinalne večeri u Sremskoj Mitrovici bilo je Udruženje za kreativni razvoj dece „Piccolo“, a festival je podržala Gradska uprava za kulturu sport i omladinu. Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica uključila se u organizaciju i obezbedila da se ove godine u horu Raspevanog proleća nađu i deca iz mitrovačkog ruralnog područja i tako uključe u gradske kulturno-umetničke sadržaje.

Možda Vam se svidi i