Čišćenje grada nakon nevremena

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon oluje koja je juče oko 14 časova zahvatila Sremsku Mitrovicu ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije“ izašle su na teren kako bi sanirale posledice nevremena.

Prema rečima Tamare Milković, referenta za odnose sa javnošću JKP „Komunalije“ prioritet ekipa na terenu je bilo rasčišćavanje saobraćajnica i trotoara na kojima se nalazio veliki broj granja i mladih sadnica. Pored toga na nekolliko mesta stabla su bila oborena na stambene objekte, pa je na terenu bila angažovana i dizalica.

„Čim su se vremenske prilike stabilizovale naše ekipe, odnosno 30 zaposlenih je izašlo na teren i krenulo sa sanacijom posledica nevremena. Juče se radilo do kasnih večernjih sati, a sa istim radovima je nastavljeno i rano jutros“, rekla je Milković.

Ona je dodala da ne može da izdvoji deo grada, odnosno naseljeno mesto u kojem je situacija bila najkritičnija, ali da je na više lokacija bilo ozbiljnijih situacija i navela primer stabla koje je oboreno na Žitnom trgu.

„Na sreću veliko stablo oboreno na Žitnom trgu nije napravilo veću materijalnu štetu, a što je još bitnije nije nikog povredilo. Takvih primera ima još puno u gradu i mi ćemo se truditi da koliko već danas oborena stabla uklonimo“, objasnila je Milković.

Ona je rekla i da je očekivala veći broj žalbi na uličnu rasvetu kako iz grada tako i iz sela, ali s obzirom na to da ih nije bilo veruje da oštećenja na mreži nema ili će pozivi, odnosno žalbe uslediti nakon što večeras padne mrak.

Zahvaljujemo se na fotografijama našim čitaocima.

Možda Vam se svidi i