Čamce i splavove pripremiti za zimu do kraja novembra

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su lučke kapetanije u Srbiji obavestile vlasnike čamaca i splavova da je potrebno da najkasnije do 30. novembra izvuku čamce na obalu i dodatno zaštite splavove.

Izvlačenje čamaca na obalu, kao i pričvršćivanje i neprekidni nadzor nad splavovima i splav-kućicama, neophodni su kako bi se osigurala bezbednost na rekama u zimskim uslovima i sprečila moguća materijalna šteta zbog otežanih uslova plovidbe usled niskih temperatura i potencijalne pojave leda na rekama.

Blagovremenim preduzimanjem mera, u skladu sa Zakonom o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama i nalozima lučkih kapetanija, sprečiće se situacija da u nepovoljnim vremenskim uslovima na rekama budu ugroženi ljudski životi ili pričinjena materijalna šteta, uz izricanje zakonom predviđenih kazni licima odgovornim za bezbednost plovila.

Zajedničko saopštenje o merama koje je potrebno preduzeti uoči zimske sezone 2017/2018. godine uputilo je 12 lučkih kapetanija na teritoriji Srbije: u Sremskoj Mitrovici, Apatinu, Bezdanu, Beogradu, Velikom Gradištu, Кladovu, Novom Sadu, Pančevu, Prahovu, Senti, Smederevu i Titelu, navodi se u saopštenju.

srbija.gov.rs

Možda Vam se svidi i