Brčko i Mitrovica nastaviće dobru saradnju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Brčko – Dobra saradnja gradova Sremska Mitrovica i Brčko (BiH) koja se u prethodnom periodu razvijala kroz projekat prekogranične saradnje „Odgovor na vanrednu situaciju – odmah“ biće nastavljena i u budućnosti zaključili su na nedavno održanom sastanku predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković, direktor Razvojne agencije „Srem“ Milan Mirić i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Prema rečima Milića realizacija projekta prekogranične saradnje do sada se odvijala jako dobro i ne postoji razlog da se tako ne nastavi i u budućnostu. Taj projekat će, prema rečima Milića, biti samo uvod u neke druge, veće prekogranične projekte koji će imati šire tematske oblasti kao što su zapošljavanje, kultura, zaštita životne sredine…

Janković je nakon sastanka rekao da je uspostavljena dobra saradnja između svih učesnika u projektu „Odgovor na vanrednu situaciju – odmah“ u koji su pored Brčkog i Mitrovice uključeni još Šid (Srb) i Bosanski Brod (BiH).

On je objasnio da će sredstva koja su već odobrena za projekat biti iskorišćena za nabavku opreme za vanredne situacije, kao i za osposobljavanje stručnog osoblja.

Možda Vam se svidi i