Besplatan čas joge na Gradskoj plaži

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom Međunarodnog dana joge koji se svake godine obeležava 21. juna, u Sremskoj Mitrovici će se održati besplatan javni čas joge i to nekoliko dana ranije, odnosno u subotu, 17. juna.

Javni čas joge počeće u 08:00 časova, a održaće se na košarkaškom terenu kod Ribolovca na Gradskoj plaži.

Međunarodni dan joge, ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija (UN) od 11. decembra 2014. godine, kojom se pozivaju lokalni činioci da se priključe podizanju svesti javnosti o dobrobitima joge i njenom uticaju na globalnu politiku zdravlja.

Praktikovanjem joge unosimo harmoniju u život, preveniramo bolesti, podižemo nivo energije i uspešnije se borimo protiv stresa, jednog od najvećih izazova savremenog načina života, navode u Zelenoj stranci. Sklopljene ruke u logotipu Međunarodnog dana joge simbolizuju Jogu – Jedinstvo, koji odražava ujedinjenje individualne svesti i univerzalne svest; sklad između uma i tela, čoveka i prirode; holistički pristup za zdravlje i blagostanje. Braon lišće simbolizuje zemlju, zeleno lišće simbolizuje prirodu, plava boja simbolizuje element vode, svetlost koja isijava simbolizuje element vatre i Sunce simbolizuje izvor energije i inspiracije.

Možda Vam se svidi i