Atletičari veterani poručuju: Godine su samo broj!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Da su godine samo broj i da nisu prepreka za postizanje dobrih sportskih rezultata dokazali su veterani sremskomitrovačkog Atletskog kluba „Sirmium“ koji su na Prvenstvu Srbije osvojili nekoliko medalja.

Prvenstvo je održano 4. juna na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici, a pored ostvarenih sjajnih rezultata, Mitrovčani su se pokazali i kao dobri domaćini. Tim povodom dobitnike medalja u Gradskoj kući danas su ugostili zamenik načelnika Uprave za kulturu, sport i omladinu Zoran Miščević i zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Veterani su se takmičili u 13 disciplina, i to u trkama na 100, 200, 400 , 800, 3.000 i 5.000 metara, zatim trci na 400 metara sa preponama i u trci u hodanju na 3.000 metara, takođe skakali su u vis i dalj, a takmičili su se i u bacanju kugle, diska i koplja.

Na takmičenju je učestvovalo 158 atletičara veterana i 38 veteranki, odnosno ukupno 196 takmičara, a osim atletičara iz Srbije, učešće su uzeli i atletičari iz Slovenije, Crne Gore i Bosne.

Prvo mesto u kategoriji od 35 do 39 godina u trci na 100 metara pripalo je Miloradu Babić, dok se u istoj disciplini samo u starosnoj kategoriji od 40 do 44 godine zlatom okitio njegov brat Branislav Babić. Bronzana medelja u toj trci pripala je takođe Mitrovčaninu Igoru Aštalkovskom.

U trci na 400 metara još jedno treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji pripalo je Aštalkovskom, dok se u kategoriji od 55 do 59 godina istom medaljom okitio Kresojević Zoran, jedini predstavnik AK „Srem“.

Muška štafeta 400×100 takođe je osvojila treće mesto. Nju su činili braća Babić, Aštalkovski i Kresojević.

Braća Babić su osvojili zlatne medalje i u disciplini skok u dalj u svojim starosnim kategorijama.

U trci na 400 metara u kategoriji od 40 do 44 godina za srebrnu medalju se izborila Mirjana Cingeli, a ista medalja joj je pripala i u trci na 800 metara.

Dijana Aštalkovski Šćekić je bila najbrža u trci na 400 metara u kategoriji od 45 do 49 godina, a prvo mesto takođe je osvojila i u duplo dužoj trci.

Državno atletsko prvenstvo veterana je organizovano u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije i Međunarodne atletske federacije.

Svi osvajači medalja obezbedili su učešće na Balkanskom prvenstvu koje će biti održano u septembru mesecu u Bugraskoj.

Možda Vam se svidi i