Sremska Mitrovica – Tokom vikenda u beogradskoj atletskoj dvorani održano je prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Atletičari Mitrovačkog “Srema” bili su veoma uspešni. Nastupilo je ukupno devet takmičara, a osvojene su dve zlatne, dve srebrne i jedna bronzana medalja, četiri četvrta mesta, jedna šesta i jedna sedma pozicija.

Sjajni Mirko Mauna je osvojio zlatnu medalju u trci na 3000m rezultatom 9:22,16 što je ujedno i njegov novi lični rekord. On je vodio veliku borbu sa svojim velikim rivalom, sjajnim Nikolom Anastasijevićem iz Crvene zvezde koji je vodio celu trku i od početka nametnuo jak tempo. Trčali su zajedno, ali je na kraju Mirko imao više snage u završnici i okitio se svojim prvim zlatom sa državnog prvenstva.

Maja Drljača je pobedila u disciplini skok motkom rezultatom 2,80m i sjajno započela ovogodišnju sezonu baš na nivou na kojem je završila prethodnu.

Tamara Jovanović je osvojila srebro u disciplini bacanje kugle (3 kg) ali to nije išlo baš glatko. Mučila se pet serija i kada je sve nagoveštavalo da će završiti kao četvrta smogla je snage i “izvukla se” hicem od 12,65m u poslednjoj seriji što je bilo dovoljno za srebrnu medalju.

Najveće iznenađenje među takmičarima AK “Srem” priredila je pionirka Sara Bertok. Ona je na takmičenje pošla bez nekih velikih planova, sa nadom da će eventualno istrčati lični rekord i time bi bila zadovoljna. Međutim desilo se to da je Sara prvog dana u odličnoj taktičkoj trci na 1500m uspela da se domogne bronze rezultatom 5:22,12. Umorna ali i ohrabrena nastupila je i drugog dana prvenstva po prvi put u životu u trci na 3000m. Neiskustvo na toj distance joj nije smetalo da istrči jednu zrelu i hrabru trku, sa puno promena i brzom završnicom i osvoji srebro rezultatom 11:36,77.

Čak četiri takmičara “Srema” je bilo nadomak medalje ali su morali da se zadovolje četvrtom pozicijom. Slavko Stević je u skoku u vis preskočio visinu od 1,83m, koliko i trećeplasrani takmičar ali sa manjim brojem pokušaja. Anja Lajić je bila 4 cm slabija od trećeplasirane u discipline skok u dalj. Dejan Antunović je takođe prvi put trčao 3000m i završio trku na sasvim solidnoj četvrtoj poziciji rezultatom 10:10,00. U disciplini brzo hodanje na 2000m Leontina Đuranović je ostvarila rezultat od 13:31,95.
Jovana Radojević je osvojila šestu poziciju u bacanju kugle (3 kg) i sedmu poziciju u disciplini skok u dalj (4,80m).

Van konkurencije nastupao je Miloš Mitrović u disciplini skok u vis preskočio 1,89m. i to iz punog treninga jer je trenutno na pripremama reprezentacije

Ako se po jutru dan poznaje ova sezona bi za Mitrovčane mogla biti uspešna i trofejna. Slede još četiri dvoranska prvenstva za više uzrasnih kategorija i možemo se nadati njihovim novim uspesima.

You may also like

1 komentar

lokalpatriota 23.01.2017. - 10:53 am

Bravo mitrovcani. Samo napred.

Komentari su zatvoreni.