Akcija čišćenja potoka povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 5. juna povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, biti organizovano čišćenje potoka od otpada unutar granica Nacionalnog parka „Fruška gora“.

Radiće se u dolinama tri potoka: Rakovački (potez Zmajevac – Rakovac), Dobočaš (potez Zmajevac – Vrdnik) i Điros (iza manastira Jazak).

Okupljanje učesnika je u NP „Fruška gora“ na lokalitetu Zmajevac u 9:00 časova. Pre početka rada biće održano kratko izlaganje o NP „Fruška gora“ i značaju očuvanja prirodnih vodotokova.

Svetski Dan zaštite životne sredine – 5. jun, naše institucije će obeležiti zajedničkom radnom akcijom za prirodu. Toga dana će preko stotinu zaposlenih radnika iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, JP NP „Fruška gora“, NIS Gasprom Neft i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, pristupiti uređenju – čišćenju tri potoka u okviru NP „Fruška gora“. Sakupljaće se otpad u dolinama tri potoka: Rakovačkom (potez Zmajevac – Rakovac), Dobočaš (potez Zmajevac – Vrdnik) i Điros (iza manastira Jazak).

Tema ovogodišnjeg svetskog Dana zaštite životne sredine je “Povezivanje ljudi sa prirodom“. Obeležava se uz slogan “Ja sam sa prirodom”, a zemlja domaćin je Кanada u kojoj će se održati centralna proslava. Cilj ovogodišnjeg 5. juna je da nas motiviše da cenimo lepotu i značaj prirode, kao i da učinimo korak više da zaštitimo Planetu koju delimo. Navodeći nas na razmišljanje kako smo deo prirode i kako zavisimo od nje, očekuje se globalna akcija miliona ljudi, kroz hiljade aktivnosti širom sveta.

Možda Vam se svidi i