Otvoren Prvi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020 u okviru instrumenata za pretpristupnu pomoć (IPA II).

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Jovan Podraščanin održao je juče radni sastanak u Skupštini AP Vojvodine sa predstavnicima Ministarstava Republike Srpske povodom razmatranja projektnih ideja u skladu sa objavljivanjem Prvog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA prekograničnog programa Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Ovim pozivom za podnošenje predloga projekata su opredeljena sredstva u iznosu od 5,4 miliona evra koja će biti dodeljivana u formi bespovratne finansijske pomoći, pri čemu korisnici obezbeđuju, u vidu sufinansiranja, minimum 15% ukupnog budžeta predloženog projekta iz sopstvenih izvora, ili iz sredstava koja nisu iz budžeta Evropske unije.

Na sastanku su okvirno razmatrani projektni predlozi kojih je bilo 15, a za svaki potencijalni projekat određeni su partneri iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i uspostavljeni su inicijalni kontakti radi dalje saradnje.

Programska oblast koju ovaj poziv obuhvata u AP Vojvodini je: Sremski okrug, Mačvanski okrug, Zlatiborski okrug i Кolubarski okrug.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici iz: Ministarstva unutrašnjih poslova -sektor za vanredne situacije, Fonda evropski poslovi AP Vojvodine, Regionalne Razvojne Agencije Srem, Fakulteta tehničkih nauka, Nacionalnog parka Fruška gora, JVP Vode Vojvodine, pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JP Кomunalac Ruma i predstavnici opština sa teritorije Srema.

Izvor/foto: vojvodina.gov.rs

Možda Vam se svidi i