Sremska Mitrovica – Prva faza radova na realizaciji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u Sremskoj Mitrovici, izgradnji podvožnjaka zvanično je počela. Za ovu fazu radova predviđena su sredstva u visini od 5 miliona evra, a rok za završetak celokupnog projekta jeste 250 radnih dana.

Prema rečima Vladimira Sanader, direktora Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica“ realizacijom ovog projekta biće ostvaren višedecenijski san mnogih Mitrovčana, pre svega onih koji žive u ovom delu grada, ali i svih drugih koji svakodnevno prelaze preko pruge kako bi došli do svojih radnih mesta u drugom delu grada.

12722535_1666716790247930_652108668_o

Sanader je pre svega objasnio da će projekat biti realozovan kroz dve faze radova. Prva faza radova podrazumeva izmeštanje postojeće infrastrukture tokom koje će pružni prelaz biti zatvoren. Odmah nakon završetka tih radova prelaz se ponovo pušta u fukciju sve do momenta kada će početi radovi na utiskivanju cevi ispod pruge.

„Tehnologija koju će izvođač koristiti, a koju smo tražili u samom projektu omogućava da se železnički saobraćaj odvija neometano tokom trajanja svih radova“, ističe Sanader.

obilazak

Vrednost radova u prvoj fazi iznosi oko 5 miliona evra sa PDV-om, što je i najveći deo radova, drugoj faza obuhvata radove na samom podvožnjaku i saobraćajnicama koje su projektom predviđene.

Podvožnjak će biti osam metara dubok i 17 metara dug pedviđa saobraćajnica za drumski saobraćaj, a sa obe strane kolovoza nalaziće se pešačke i biciklističke staze.

Iz Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica podsećaju građane da se od srede 10. februara, pa do završetka radova za saobraćaj zatvara deo ulice Fruškogorske od raskrsnice sa ulicom Miloša Obilića do raskrsnice sa ulicama Planinskom i dr. Milana Kostića. Takođe apeluju na građane da poštuju novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju i koriste alternativne pravce. U toku izvođenja radova u Fruškogorskoj ulici menja se režim saobraćaja i u Nemanjinoj ulici, u kojoj će se sve do završetka radova saobraćaj odvijati u oba smera.

Možda Vam se svidi i