Švedski institut, preko Ambasade Republike Srbije u Stokholmu i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uputio je poziv za prijavu zainteresovanih kandidata i kandidatkinja za dodelu stipendija za akademsku 2016/2017. godinu.

Pravo prijave imaju studenti i istraživači iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana, i to u oblastima demokratije, ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, ekonomije i menadžmenta, zaštite životne sredine, evropskih studija, prava i socijalnih i političkih studija.

fb-logo

 

Informacije o programima, stipendijama, uslovima i rokovima prijave za master studije mogu se pronaći ovde.

Informacije o programima, stipendijama, uslovima i rokovima prijave za deo doktorskog ili postdoktorskog istraživanja mogu se pronaći OVDE.

Zainteresovani kandidati detaljnije informacije o programu stipendija mogu dobiti i putem mejla irov@si.se, od Irine Ovčnikove.

Cilj programa stipendija Švedskog insituta je stvaranje jačin veza u državama Zapadnog Balkana i Evropske unije, kroz promociju demokratskog, ekonomskog i društvenog razvoja, navodi se u SAOPŠTENJU Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: RTV

Možda Vam se svidi i