Za osiguranje školaraca mora da se detaljno zna šta roditelji plaćaju

Od strane Ozon
0 komentar

Od ove školske godine osiguravajuće kuće su obavezne da roditelje, uz ponudu o osiguranju dece od nezgode, informišu i o svim uslovima i detaljima koje ovakva usluga podrazumeva.

Za osiguranje školaraca mora da se detaljno zna šta roditelji plaćaju

ucenici_deca1
Međutim, iako su na to obavezne po Zakonu osiguranju, osigaravajuće kuće su nastavile sa starom praksom i roditelji i dalje nemaju dovoljno informacija šta je to što plaćaju na ime osiguranja dece. Politika podseća da se osiguravajuće kuće biraju tako što direktor prikupi tri ponude, a jednu od njih odabere savet roditelja. Osiguranje učenika u školi jeste osiguranje od posledica nesrećnog slučaja ili nezgode i pokriva nezgode koje se dese i u školi, ali i na izletu, igralištu, letovanju i to 24 časa dnevno.

Uglavnom su pokriveni pad, udar predmetom, saobraćajna nezgoda, opekotine i druge nezgode koje mogu izazvati povrede, invaliditet ili smrt osiguranika. Kako bi uspeli da najbolje iskoriste polisu osiguranja, roditelji bi trebalo da poštuju proceduru koja podrazumeva da odmah posle odlaska kod lekara ne zaborave da slučaj prijave školi, tj. osobi koja je odgovorna za osiguranje učenika i koja će o tome informisati osiguravajuću kuću.

Važno je sačuvati sve račune, ukoliko je bilo troškova tokom zbrinjavanja deteta. Kada kompletiraju dokumentaciju i predaju zahtev, osigaravajuća kuća je dužna da im osiguranu sumu isplati u roku od 14 dana od dana kada obaveza osiguravača i visina obaveze bude utvrđena. Okvirno za prelom kostiju se dobija 4.000, troškove lečenja u iznosu od 200.000, hiruške intervencije 5.000, dok su nesrećni slučaj poput smrti usled saobraćajne nezgode pokriva sa 20.000 dinara.

Autor: Politika

Možda Vam se svidi i