Salaščanima bod u Klenku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Klenku je proteklog vikenda odigrana prvenstvena utakmica 11. kola Sremske lige između FK „Budućnosti“ iz Salaša Noćajskog i FK „Borac“ iz Klenka, po jako kaljavom i neravnom terenu, bez puno šansi i golova. Krajnji rezultat 1:1.

Prvo poluvreme proteklo je u taktičkom nadmudrivanju, obe ekipe su se odlučile za čuvanje svog gola, a u napadu se čekala eventualna greška protivničke odbrane. Drugo poluvrme je odlično počelo za Salaščane, domaći igrač je igrao rukom na nekih 20 metara od svog gola, Jelikić je namestio loptu, i savršeno šutirao preko živog zida, lopta je završila u samim rašljama domaćeg golmana, koji nije imao ni promil šanse u ovoj situaciji, 0:1 za „Budućnost“ u 48. minutu. Posle tog gola Salaščani se povlače i čekaju domaćine na kontranapade. Odolevala je odbrana „Budućnosti“ sve do 80. minuta kada je gužvu u njihovom kaznenom prostoru domaći igrač pretvorio u izjednačenje i poslao loptu iza leđa Čupića za 1:1.

Do kraja utakmice nije bilo puno šansi, čuvao se bod i na jednoj i na drugoj strani. U nadoknadi vremena, posle centaršuta Jelikića, Jeftić se našao u odličnoj poziciji da matira domaćeg golmana, ali ga je na nedozvoljen način zaustavio domaći igrač, što do tog trenutka odlični glavni sudija utakmice nije okarakterisao kao prekršaj za najstroziju kaznu. Sve u svemu jedna mirna utakmica, sa dosta dubinskih lopti i „vazdušnih“ duela. Drugačije nije ni moglo s obzirom da se teren pretvarao u pravu oranicu kako je vreme omicalo i kako se utakmica približavala kraju.

FK „Budućnost“: Čupić, Bošković, Radosavljević, Petrović, Mihajlović, Jeftić, Petrić, Đukić, Đonlić, Jelikić, Janković. Igrali još: Marjanović. Trener: Aleksandar Sokolović.

Sledeću utakmicu „Budućnost“ igra ponovo u gostima, protiv FK „Hrtkovci“ u nedelju, 30. oktobra u 14 časova.

You may also like