Vojna vežba u Nikincima

Sremska Mitrovica – “Slovensko – bratstvo 2016”, zajednička vojna vežba Srbije, Rusije i Belorusije održaće se početkom novembra meseca na poligonu Centra za ispitivanje NVO ”Nikinci”.

Vojna vežba “Slovensko bratstvo 2016″ predstavljaće nastavak saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije započete izvođenjem vežbe „SREM 2014″, takođe u Nikincima.

U vežbi u Nikincima učestvovalo je 207 pripadnika ruskih Oružanih snaga i 197 Vojske Srbije. Vežba je imala za cilj unapređenje sposobnosti rešavanja zadataka tokom izvođenja protiv-terorističke operacije u multinacionalnoj operaciji, a obuhvatala je između ostalog i spuštanje po dva vozila od kojih je svako teško po 10 tona iz tri aviona. U vežbi je takođe krišćena bojeva municija, minobacači, bacači granata, dalekometne puške…

Nakon vežbe u Nikincima prošle godine u Rusiji održana je vežba „Slovensko bratstvo 2015”, na kojoj su pored oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije prvi put učestovali i pripadnici oružanih snaga Belorusije.

You May Also Like