Vatrogasci edukuju najmlađe

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U objektu „Lane“ predškolske ustanove „Pčelica“ danas su pripadnici Vatrogasno spasilačke službe Sremska Mitrovica održali edukativno predvanje o protivpožarnoj zaštiti, a ujedno održano je i mini sportsko takmičenje „Igre bez granica“.

adadad

„Danas ćemo održati još samo jednu u nizu edukaciju dece koju radimo u školskom i predškolskom uzrastu. Naš cilj je da održimo maksimalnu bezbednost dece, da ih upoznamo sa osnovnim opasnostma koje požar nosi i kako da postupe u slučaju nekog vanrednog događaja, odnosno čega da se čuvaju, koje stvari ne smeju da diraju, pre svega misli se na električnu struju, na predmete sumnjivog karaktera i slično“, rekao je Vladimir Drmanović, komandir čete Sremska Mitrovica.

111111

Stanković Miroslav, vaspitač u objektu „Lane“ istakao je da je ovo, ali i druga slična predavanja izuzetno važna za decu jer su ona sada u periodu u kojem mogu kroz jedan zabavan način da nauče izuzetno korisne stvari.

Nakon kratkog edukativnog predavanja, pripadnici spasilačko vatrogasne službe demonstrirali su i neke od performansi vatrogasnog vozila.

Uporedo sa edukativnim predavanjima deca srednjih uzrasnih grupa iz vrtića „Lane“ kojima su se pridružili mališani iz objekta „Čuperak“ iz Laćarka na igralištu u okviru objekata takmičili su se u „Igrama bez granica“.

deca vrtic

„Igre bez granicu su jedinstvena prilika da se deca iz Mačvanske Mitrovice i Laćarka međusobno kroz sportska takmičenja i kroz razna druženja socijalizuju, da se upoznaju i naviknu jedni na druge, što je i sam cilj ovog dešavanja. Pored druženja na ovaj način im razhvijamo spotski duh, što će im dosta značiti u daljem odrastanju i životu“, rekao je stručni saradnik za fizičko vaspitanje, Darko Mihajlović iz PU „Pčelica“.

Možda Vam se svidi i