Uzurpatori zemljišta ostaju bez useva

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U narednom periodu Grad Sremska Mitrovica krenuće sa skidanjem useva sa uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Predlog Odluke o skidanju useva sa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje se nalazi na teritoriji Grada Sremska Mitrovica usvojen je na poslednjoj održanoj sednici Skupštine. Ova odluka omogućava lokalnoj samoupravi da sa uzurpiranog zemljišta skine useve, uskladišti ih i zatim proda.

„Nećemo dozvoliti da bilo ko uzurpira zemljište koje Grad Sremska Mitrovica daje u zakup, odnosno koje je u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede. Jednostavno moramo staviti sve u istu ravan, ne može neko da plaća zakup zemljišta, a da neko drugi lagano dolazi i besplatno obrađuje zemljište“, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković.

On je dodao i da će upravo sredstva od prodaje useva sa uzurpiranog zemljišta biti iskorišćena za realizaciju nekih od projekata Grada.

Prema poslednjim poznatim podacima Gradske uprave za poljoprivredu, inspekcijskom kontrolom uočeno oko 30 ha zemljšta koje je uzurpirano i za koje se ne zna se ko su uzuratori, niti su za tu zemlju naknadno potpisani ugovori.

Kako je ranije objasnio načelnik Gradske uprave za poljoprivredu, Vladimir Nastović na uzurpiranim površinama zasejana je soja, čiji je period skidanja kraj avgusta, početak septembra meseca, što bi značilo da Uprava ima dovoljno vremena da skidanje useva odradi po zakonu, odnosno raspisivanjem javne nabavke. Nakon skidanja, usev će biti uskladišten, a zatim i prodat.

Foto: bif.rs

Možda Vam se svidi i