Reč, dve novih načelnika…

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na juče održanoj konferenciji ze medije koju je održao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković predstavljene su novoformirane gradske uprave i njihovi načelnici, koji su između ostalog najavili čime će se njihove uprave baviti u narednom periodu.

Vesna Vujanović načelnica nove Gradske uprave za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata na konferenciji kratko je rekla da će uprava na čijem je ona čelu u narednom periodu staviti akcenat na elektronsku objedinjenu proceduru i ozakonjenje nelegalno izgrađenih objekata.

„To je nešto što moramo da radimo jako dobro, izuzetno odgovorno uz poštovanje rokova koji su pred nama. Naravno uz ove poslove tu su i projekti koji su ranije započeti od strane nekadašnje Uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove koje ćemo mi realizovati do kraja“, rekla je Vujanović.

Prema njenim rečima proces legalizacije, odnosno ozakonjenja nelegalno izgrađenih objekata, posao koji je takođe pruzet od nekadašnje Uprave za urbanizam, za sada se realizuje bez problema.

„Kod nas se posao legalzacije jako dobro radi, za sada imamo preko 1000 popisnih objekata i oko 400 izdatih rešenja o ozakonjenju“, dodala je Vujanović.

Na čelo Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcije poslove postavljen je Miroslav Jovanović, koji je objasnio da formiranje ove uprave ima dva cilja.

„Formirali smo kompletno jednu novu upravu želeći da ispunimo dva cilja, prvi je bio da sve poslove u vezi saobraćaja koncentrišemo na jednom mestu kako bi mogli odluke da donesemo strateški. Do sada je to bilo malo drugačije, odnosno teže jer na primer poslovi parkiranja su bili u nadležnost JKP „Komunalije“, „Direkcija za izgradnju grada“ je bila nadležna za održavanje saobraćajne signalizacijie, a održavanje puteva je bio posao Uprave za urbanizam. Sada će svi ti poslovi biti u nadležnosti samo Uprave za saobraćaj, znači sve što ima veze sa saobraćajem nalaziće se u ovoj upravi“, objašnjava Jovanović i dodaje da je drugi cilj bio da stave komunalnu policiju i inspekciju na isto mesto, jer je u prethodnom periodu bilo problema u nadležnosti poslova.

Jovanović je objasnio da što se tiče planova u budućnosti, jedan od trenutno najvećih i najznačajnijih je iplementacija novog sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza, za čega je nedavno urađena i usvojena je studija koju je izradio Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada.

„Na nama je sada da od 1. septembra uvedemo novi sistem prevoza koji podrazumeva novu mrežu linija, novi tarifni sistem, novi sistem naplate karata, modernije autobuse i još niz segmenata koji će doprineti da sam prevoz bude kvalitetniji nego što sad jeste“, rekao je Jovanović.

Saša Bugadžija koji je na čelu Gradske uprave za infrastrukturu i imovinu, koja je nastala nakon likvidacije JP „Direkcija za izgradnju grada“ kratko je objasnio da je ta Uprava preuzela poslove na infrastrukturi.

„Kada kažem infrastrukturi pre svega mislim na izgradnju saobraćajne infrastrukture, dalju izgradnju vodovodne mreže i naseljenim mestima, kanalizacije u Laćarku. S obzirom da se nalazimo u drugom delu kalendarske godine, mnogi veliki poslovi su već u toku, mi ćemo pokušati da ih ispratimo, ubrzamo, privedemo kraju i naravno da im damo na kvalitetu“, priča Bugadžija, nekaašnji direktor JKP „Vodovod“.

Što se tiče Gradske uprave za Zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prema rečima njenog novog načelnika Vojislava Mirnića prvi koraci u radu biće nastavak i poboljšanje saradnje sa nevladinim sektorom.

„Pre svega obaviću razgovor sa predstavnicima nevladinog sektora iz oblasti socijalne zaštite. Poznato je da konkurs za dodelu sredstava nevladinim organizacijama još uvek nije raspisan, očekujemo da će to biti početka septembra meseca, ali pre toga hoću bliže da se upoznam sa njihovim radom, članstvom, potrebama i poblemima sa kojima se suočavaju“, rekao je Mirnić i dodao da će Uprava na čijem je čelu nastaviti da poboljšava kvalitet zdravstvene zaštite, preventivne zdravstvene zaštitu i samog socijalnog statusa svih građana sa teritorije grada, naravno u saradnji sa Crvenim krstom Sremska Mitrovica, Domom zdravlja i Sigurnom kućom.

Možda Vam se svidi i