Uređenje priobalja u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Mačvanskoj Mitrovici trenutno su u toku radovi na uređenju priobalja, kako bi dalje održavanje ovog dela obale Save bilo lakše i jednostavnije.

Uređenje obale je krenulo od takozvane Vejkine plaže, uklonjeno je nisko rastinje i isečen divlji bagrem.

“Jako je bitno uređenje obale koje sada izvodimo, jer ukoliko želimo da ovaj deo Mačvanske bude lepši i sređniji mi moramo pre svega stvoriti uslove za to. Uklonićemo divlje rastinje i omogućiti da se priobalje u narednom periodu lakše i jednostavnije održava. Vegetacije ovde je gusta, trava brzo raste i sve izgleda zapušteno i neuredno. Cilj nam je da u narednom periodu to promenimo i mislim da će ovi radovi tome uveliko doprineti”, objašnjava Miloš Kovač, predsednik saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica.

On dodaje da bez obzira što je kupališna sezona na samom izmaku, na pomenutoj Vejkinoj plaži su urađeni pojedini grubi radovi koji će umnogome biti značajni za narednu sezonu.

Novina koja će doprineti lakšem održavanju priobalja, ali i celokupnog mesta jeste da će MZ Mačvanska Mitrovica u narednom periodu sklopiti ugovor sa KPZ Sremska Mitrovica, čija radna jedinica će biti zadužena za održavanje higijene cele male Mitrovice.

Sve radove na uređenju priobalja Save u Mačvanskoj Mitrovici izvodi Vodoprivredno preduzeće „Sava“, a finansira VP “Vode Vojvodine”.

Možda Vam se svidi i