U Sremskoj Mitrovici rodna ravnopravnost na delu: Zamenik gradonačelnika žena

Od strane Ozon
3 komentari

Sremska Mitrovica – Na današnjoj VII sednici Skupštine grada Sremska Mutrovica za zamenika novopostavljnog gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimira Sanadera postavjena je Svetlana Milovanović. Za nju je glasalo 47 od 57 prisutnih odbornika.

Svetlana Milovanović, profesorica srpskog jezika, pre samo nekoliko dana je postavljena na čelo Centra za kulturu „Sirmiumart“ iz Sremske Mitrovice, a na to mesto došla je sa pozicije direktora Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“.  S obzirom na novu funkciju Milovanović će podneti ostavku na mesto v.d. direktora Centra za kulturu.

svetlana-milovanovic

Pored imenovanja zamenika gradonačelnika postavljeni su i novi-stari članovi Gradskog veća i to:
Branko Krnjajić iz Sremske Mitrovice
Ljiljana Božić iz Mačvanske Mitrovice
Stevan Savčić iz Kuzmina
Biljana Matić iz Sremske Mitrovice
Dragan Živanović iz Laćarka
Branko Todorović iz Sremske Mitrovice
Boško Nikolić iz Sremske Mitrovice
Srđan Tešić iz Sremske Mitrovice
Željka Milinković iz Sremske Mitrovice
Branko Gvozdenović iz Čalme
JOVAN Kotarac iz Sremske Mitrovice.

You may also like

3 komentari

matematika 28.09.2016. - 7:31 pm

Lepo je da je zamenik gradonačelnika ženskog pola, lepo je i da je od 11 članova Gradskog veća 3 ženskog pola (samo 3, ni 30%), ali daleko smo u svemu od rodne ravnopravnosti. Koliko je odbornika ženskog pola? Koliko je načelnika uprava, direktora, rukovodilaca državnih preduzeća i ustanova ženskog pola? Ravnopravnost podrazumeva jednak ili približno jednak procenat učešća. Na ovakav način vredjate žene, jer ako ovo nazivate ravnopravnošću (manje od 30%), ne smatrate nas stvarno ravnopravnima. Nije trebalo da naslov bude ovakav, jer ne odgovara istini.

Sremac 29.09.2016. - 7:54 am

Od 61 odbornika u Skupstini Grada preko 30% su žene, dve gradske uprave vode žene, od 9 ustanova 4 direktora su žene. Zamenik Gradonacelnika – zena, zamenik predsednika Skupstine Grada – žena.
Ovim komentarom ne dokazujem nikome nista, samo konstatujem kakvo je stanje. I da…treba još vise zena da se ukljuci u javni život.

matematika 29.09.2016. - 9:09 am

Dobro je da je i ovako kako pišete… Verujem da je kod nas situacija u tom smislu čak i bolja po žene nego na drugim mestima, u drugim sredinama. Ali da je ravnopravno – NIJE…

Komentari su zatvoreni.