Sremska Mitrovica – U okviru manifestacije Novembarski dani u petak, 4. novembra godine biće održane Ulične trke grada Sremska Mitrovica, sa startom u centru grada.

Kao i svake godine u okviru manifestacije Novembarski dani, biće održane tradicionalne 54. Ulične trke grada Sremska Mitrovica u petak 4.11.2016. godine sa početkom u 11 časova i startom u centru grada, kod NLB banke.

Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola, kao i deca predškolskog uzrasta sa teritorije grada Sremska Mitrovica, a održaće se i trka vojske, policije i KPZ, kao i trka rekreativaca i rekreativki. Ono što je novina za ovu godinu, to je da će svaki rekreativac/ka koji završi trku dobiti na cilju i učesničku medalju.

Kao i svake godine u sklopu trka održaće se i memorijalna trka “Milovan Lazarević-Ćaza“ u znak sećanja na rano preminulog atletičara AK Srem koji je 14 puta bio pobednik na ovim trkama, a to je trka III i IV razreda srednjoškolaca (1200m), gde pobednik dobija prelazni pehar, ali i pehar u trajno vlasništvo.

Posle svake trke odmah se proglašavaju pobednici i dodeljuju nagrade, a ekipni pobednici (najbolje škole) se proglašavaju nakon svih istrčanih trka i to po sistemu 5-3-1 gde prvo mesto donosi ekipi 5 bodova, drugo 3 boda a treće 1 bod. Naravno, škola sa najviše bodova je ekipni pobedik. Škola može da prijavi neograničen broj učenika, a za ekipni plasman boduju se tri najbolje polasirana učenika, posebno u ženskoj a posebno u muškoj konkurenciji. Za pojedinačne pobednike (prva tri mesta) predviđene su medalje, a za ekipne pobednike pehari.

You may also like