U Mitrovici i Sremu za sada bez opasnosti

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na teritoriji Srbije do sada su 22 opštine proglašene za zaražena područja od bolesti kvrgave kože, dok je devet upravnih okruga proglašeno ugroženim od te bolesti koja napada isključivo goveda, saopštila je Uprava za veterinu Srbije.

Kako se navodi na sajtu te uprave, zaključno sa jučerašnjim danom za zaražene opštine proglašene su Preševo, Bujanovac, Trgovište, Bosilegrad, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Crna Trava, Medvedja, Leskovac, Bojnik, Dimitrovgrad, Babušnica, Prokuplje, Tutin, Novi Pazar, Kraljevo, Trstenik, Zaječar, Boljevac, Bor i Kučevo.

Upravni okruzi ugroženi od bolesti Nodularni dermatitis (Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease), kako je navela Uprava za veterinu, do 19. jula 2016. proglašeni su Pčinjski, Jablanički, Pirotski, Toplički , Raški, Rasinski, Zaječarski, Borski i Braničevski, dok je Sremski još uvek siguran.

Srbija je iz budžeta obezbedila dovoljno novca za isplatu nadoknade štete vlasnicima čije su životinje eutanazirane i na osnovu realne štete do sada je isplaćeno skoro 62 miliona dinara, navela je Uprava za veterinu.

Možda Vam se svidi i