U Manđelosu niče nova multifunkcionalna zgrada

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na mestu nekadašnje zgrade Mesne zajednice u sremskom selu Manđelos, trenutno je u toku izgradnja novog multufinkcionalnog objekta.

Objekat će obuhvatati prostorije mesne kancelarije, apoteke, ali i jedne višenamenske sale namenjene različite potrebe Manđelošana, kao što su venčanja i druga slavlja.

Ukupna površina objekta iznosiće oko 600 metara kvadratnih, od čega će 350 m kvadratnih biti namenjeno za potrebe mesne kancelarije i apoteke, dok će preostalih 250 metara biti namenjeno za potrebe meštana. Ukupna sredstva namenjena za izgradnju objekta iznose 12 miliona dinara i obezbeđena su iz budžeta Grada Sremska Mitrovica. Rok za završetak je 180 radnih dana.

12968524_1688441571408785_1849830683_n

“Izgradnjom multifunkcionalnog objekta u Manđelosu kvalitet života meštana ovog sela zasigurno će biti podignut na jedan viši nivo”, rekao je načelnik gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić prilikom današnjeg obilaska radova.

Jokić je naglasio da je imperativ ne samo Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove na čijem je on čelu, nego uopšte lokalne smouprave da se kvalitet života svih građana na teritoriji opštine Sremska Mitrovica koliko je to moguće izjednači. On je dodao da će nova zgrada biti potpuno energetski efikasna i trošiti minimalno energije za održavanje, pri čemu će se ostvariti i dodatne uštede.

Predsednik saveta Mesne zajednice Manđelos, Ranko Trivunović ističe izgradnju ovog objekta kao jednu od najvažnijih investicija u selu u poslednje vreme.

“Izgradnja višenamenskog objekta u Manđelosu od velikog je značaja, kako za sve one mlade ljude koji su odlučili da ne napuštaju selo, tako i za one starije, prevashodno zbog apoteke koja će biti smeštena u ovoj zgradi, pa će umnogome svima olakšati život”, kratko je rekao je Trivunović.

On je između ostalog najavio i postavljenje bahatonskih ploča u samom centru sela na površini od oko 700 metara kvadratnih koje će se realizovati u narednom periodu.

Možda Vam se svidi i