Tragom dezinformacija do istine

Sremska Mitrovica – Povodom pisanja pojedinih lokalnih medija u kojima se navode određene informacije za koje se ispstavilo da su tek delimično tačne, a tiču se višenamenskog otvorenog sportskog terena pored Poslovno sportskog centra “Pinki” u Sremskoj Mitrovici, ispitali smo da li je tačno da se njegovo korišćenje naplaćuje, a zatim saznali i još neke bitne informacije.

Kako je za Ozon media objasnio direktor PSC “Pinki”Vasilj Ševo u čijoj nadležnosti je i sporni teren koji je u funkciji već nekoliko meseci, njegovo korišćenjeji se do 19 časova ne naplaćuje i na raspolaganju je svima. Pojedincima, klubovima, školama. Termini koji se naplaćuju su oni posle 19 časova, a sredstva ostvarena od izdavanja terena u tim terminima su namenjena isključivo za održavanje istog.

teren 2

“Kada je teren pušten u funkciju poslali smo dopise školama, sportskim klubovima, na samom terenu istakli obaveštenje da do 19 časova mogu svi besplatno da ga koriste, ali na žalost tu mogućnost osim nekoliko klubova niko nije iskoristio”, priča Ševo.

On objašnjava da sve što je potrebno da neko uđe i koristi teren jeste da se javi dežurnom radniku u hali.

Višenamenski otvoreni sportski teren pored hale izgrađen je ovog proleća, nakon što je sličan teren koji je bio smešten iza hale i koji se nalazio u lošem stanju razmontiran. Najavljeno je da se on gradi zahvaljujući donaciji “Cooper standard inc”, međutim kako nezvanično saznajemo obećana donacija kasni, odnosno još uvek nije uplaćena.

You May Also Like