Tajna nižeg puta u Laćarku

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – Povodom najave probijanja roka za završetak radova na putu koji prolazi kroz Laćarak, došlo je do relativizovanja i potenciranja određenih stvari.

Naime, kako je Ozon Media ranije najavio, projekat podrazumeva niži nivo novog puta, pre svega zbog višestrukih zakrpa i novih slojeva asfalta koji su išli jedan preko drugog.

Prema rečima stručnjaka iz ove oblasti, nivo niži za 60 centimetara je predviđen tek za neke deonice, a projektom je predviđena i nivelacija sa prilazima, kako kolskim prema objektima, tako i sa sporednim ulicama koje se seku sa ulicom Prvog novembra u Laćarku, od pruge, pa sve do spomen obeležja Avionskog krila na kraju sela.

Najave su, takođe da će nivo puta biti nivelisan sa okolnim zemljištem, pa se u skladu sa tim i dolazi do ovakvih dilema ne imajući u vidu koliki je nivo zemlje i koliko je puta put popravljan i presvlačen novim asfaltom.

Podsetimo, do sada je urađeno oko 65 odsto svih predviđenih radova, a iz „Puteva Srbije“ su najavili da se zbog nepovoljnih vremenskih uslova, izmeštanja i oštećenja postojećih instalacija, završetak gradnje puta dugog 4.72 kilometara odlaže za 30. avgust.

You may also like

2 komentari

Vaske 14.07.2016. - 12:28 pm

„Strucnjak iz ove oblasti“ ne zna da put kroz lacarak od postavljanja nije nikada bio presvucen novim asfaltom vec samo krpljen od udarnih rupai uvek je bio u nivou okolnog zemljista, dvorisnih prilaza i raskrsnica, tako da prica o „slojevima asfalta“ ne radi posao. pozz!

Ozon 14.07.2016. - 12:57 pm

Pomenuti stručnjak nije govorio o presvlačenju novim asfaltom, nego o tome da to sigurno nije za sve deonice, kao i o potrebnoj nivelaciji. A spuštanje nivoa je zvanična informacija, čini se da je jedina nedoumica bila da li je samo za neke delove ili za kompletan put.

Komentari su zatvoreni.