Sve više mališana zainteresovano za muziku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici je od prošle godine počelo sprovođenje novog nastavnog programa za decu pripremnog razreda Muzičke škole „Petar Krančević“.

Pripremni razred, za decu uzrasta od 4 do 8 godina, trenutno pohađa 47 učenika. Celokupnu nastavu sprovodi i osmišljava nastavnica, master teoretičar umetnosti-master Muzičke pedagogije Stanislava Budišin.

Cilj muzičkog pripremnog programa je, kako objašnjava Budišin, razvoj muzikalnosti, interesovanja i ljubavi prema muzici kod dece. Kroz ovaj program deca uče pravilno i artikulisano da pevaju, razvijaju motoriku, koordinaciju, koncentraciju i prostornu inteligenciju. U zavisnosti od uzrasta polaznika nastava se svakodnevno odvija u tri grupe i obuhvata sledeće oblasti: muzička improvizacija, aktivno slušanje muzičkih sadržaja, muzički instrumenti i muzičko opismenjavanje. Pohađanjem nastave pripremnog razreda deca obogaćuju sopstveni muzički fond dečjih pesama različitog karaktera i sadržaja. Deca mlađeg uzrasta u pripremnom razredu Muzičke škole stiču neophodno polazno znanje ka osnovnom muzičkom obrazovanju i vaspitanju.

„Mališani su tokom realizovanja nastave pokazali veliku zainteresovanost i za veoma kratko vreme mnogo saznali i naučili iz sveta muzike. Prvo polugodište završeno je „Novogodišnjnim časom“ koji je okupio sve tri grupe polaznika pripremnog razreda, a tokom zajedničkog druženja smenjivale su se raznolike dečje pesmice uz klavirsku pratnju nastavnice“, rekla je Budišin.

Za kraj ona je objasnila da se rad sa decom pripremnog razreda nastavlja u drugoj polovini januara naredne godine i da mališani već sada sa velikim nestrpljenjem očekuju ponovno druženje, jer im predstoje novi muzički izazovi.

You may also like