Sremska Mitrovica – U organizaciji Saveta za žensko preduzetništvo Sremske privredne komore i Kancelarije za mlade Grada Sremska Mitrovica, u četvrtak, 21. aprila sa početkom u 11 časova sali Sremske privredne komore će se ordržati realni susreti uspešnih poslovnih žena i devojčica, učenica srednjih škola iz Sremske Mitrovice.

Uspešne poslovne žene:
– Milanka Milović, vlasnica ZR „Sara“ Platičevo, koja se bavi proizvodnjom ženskih papuča, sandala i cipela.
– Verica Kovaćić, direktorka Vojvođanske banke, Filiajala Sremska Mitrovica,
– Neda Fabri, profesor engleskog u Mitrovačkoj gomnaziji, sudski tumač i prevodilac ,
– Dejana Novaković, lekar pedijatar , Dečiji dispanzer Sremska Mitrovica i
– Sanja Mihajlović, novinarka-urednica Sremskih novina .
će se prvo predstaviti, a onda će učenice imati priliku da postavljaju pitanja.

Aktivnosti organizovane povodom ovog dana imaju za cilj da se devojčice osnaže prilikom odabira svojih budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode ličnim interesima i talentima.

Međunarodni „Dan devojčica” je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu. Od 2001. godine, kada je u Evropi (Nemačkoj) prvi put obeležen „Dan devojčica”, u ovoj manifestaciji je učestvovalo više od million devojčica.

Značajno je da celokupni događaj pokreće i druge važne aktere u okruženju, porodicu, školu i nastavnički kadar, buduće poslodavce i medije, kao i mlade da rade na prevazilaženju rodno specifičnih stereotipa o svetu rada i zanimanja. Stoga se u okviru ove manifestacije puno polaže na rad sa javnošću, senzibilizaciju i kvalifikovanje aktera.

Foto: srbijadanas.com

Možda Vam se svidi i