Počeli radovi na izgradnji crkve u Ravnju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas su u Ravnju počeli radovi na postavljanju temelja seoske crkve posvećenu caru Konstantinu i carici Jeleni.

Ravnje je već godinama parohija, ali i selo bez crkve, i pored toga što je učestvovalo čak i u izgradnji crkve u Zasavici, prema rečima meštanina Tome Pavlovića, koji je poklonio svoj plac za izgradnju, selu je ipak bio potrebno sopstveno mesto okupljanja.

Predsednik Mesne zajednice Ravnje Radmilo Budečević rekao je da je projekat radila jedna od kompanija sa najboljim referencama i da za sve ima vremena: „Prva faza radova će biti gotova za godinu dana, a za dalje kao što je oslikavanje i enterijer ćemo videti kako će se sve razvijati“, rekao je Budečević.

Načelnik Gradske uprave za kulturu Ilija Nedić takođe je prisustvovao početku radova i istakao zadovoljstvo time što će i Ravnjanci konačno imati svoju crkvu: „Ovo je još jedan od načina da Grad Sremska Mitrovica želi da pomaže verske zajednice i da ćemo i dalje ulagati u podizanje novih i obnavljanje starih objekata“, rekao je Nedić.

DSC_0022

DSC_0020

Crkva u Ravnju će biti površine 80 kvadratnih metara u obliku upisanog krsta, a radovi prve faze od dvanaest miliona biće završeni u roku od godinu dana.

Možda Vam se svidi i