Sremska Mitrovica: Osuđenici uređuju grad

Od strane Ozon
0 komentar

Na uređenju Sremske i Mačvanske Mitrovice, Rume i Sokobanje biće angažovana 33 osuđenika.

U okviru projekta EU o obuci osuđenih, 33 osuđenika za lakša krivična dela u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici angažovano je na uređenju ovih opština.

„Reč je o projektu EU i svi osuđenici su prošli obuku zaštite na radu. Na uređenju savskog keja u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici angažovano je 15, a u Sokobanji desetoro osuđenika“, kažu u KPZ u Sremskoj Mitrovici, gde kaznu služi više od dve hiljade osuđenika.

Do 1. jula će više od 100 njih iz poluotvorenog i otvorenog odeljenja biti angažovano van Zavoda za treća lica. Izuzev penzionog staža, ti osuđenici imaju prava iz Zakona o radu, platu, godišnji odmor i bolovanje.

Osim uređenja gradova, osuđenici će uskoro biti radno angažovani i u JP „Vojvodina šume“ i na poljskim radovima.

Kao što smo ranije pisali poslednjih mesec dana na uređenju keja sa mačvanske strane Save zaduženi su dobrovoljci iz osuđeničke populacije Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima Miloša Kovač, predsednika saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica, na veliku korist Mačvana postignut je dogovor sa upravnikom KP zavoda Aleksandrom Alimpićem, zahvaljujući kojem od polovine maja određeni broj osuđenih lica svakog radnog dana radi na uklanjanju smeća, ali i rastinja sa obale reke i betonskog dela keja.

Kovač je napomenuo i da opasnosti za meštane ovog mesta od osuđenih lica ne postoji, jer su oni mahom na izdržavanju kazna za blaža krivična dela, već koriste vikend odsustva, a i pod stalnom su prismotrom lica zaduženih za održavanje reda i mira u KP zavodu.

 

Možda Vam se svidi i