Srbija već na Vidovdan dobija novu vladu? Nedimović ministar!

Od strane Ozon
0 komentar

Nova vlada Srbije mogla bi da bude formirana na jedan od najznačajnih srpskih praznika – Vidovdan.
Nikola Selaković neće više biti ministar pravde, već će u novom kabinetu premijera Vučića biti unapređen u potpredsednika Vlade Srbije.

Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice, kandidat je za ministra poljoprivrede u Vladi Srbije. Za njega važi da je favorit premijera Aleksandra Vučića, koji ga često pominje i u koga ima poverenja.

U Nemanjinu 11 mogao bi da uđe i član Odbora direktora NIS-a i bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević, koji je kandidat za ministra privrede, ali i predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović, zvani Stepa, koji će verovatno naslediti Selakovića na mestu ministra pravde.

Raspodela ministarskih fotelja umnogome zavisi i od dogovora sa Socijalističkom partijom Srbije i resorima koji bi njima mogli pripasti. Tako da, ako socijalistima bude pripao resor Ministarstva zdravlja, na čelo tog resora dolazi potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović. Ona je već jednom bila na čelu ovog ministarstva, u periodu od 2012-2014. godine, u vreme kada je predsednik Vlade bio lider socijalista Ivica Dačić.

Aktuelni ministar Zlatibor Lončar mogao bi otići na poziciju direktora Kliničkog centra Srbije. Naravno, ako socijalistima ne pripadne ovaj resor, Lončar će ostati na čelu Ministarstva zdravlja.

Goran Knežević je na dobrom putu da se vrati u Nemanjinu 11. On će najverovatnije naslediti Željka Sertića na mestu ministra privrede, za koga se već duže vreme spekuliše da će ostati u izvršnoj vlasti, ali ne u fotelji u kojoj je do sada bio.

Podsetimo, na Vidovdan 2012. godine novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je mandat za sastav Vlade lideru SPS-a Ivici Dačiću čime je SNS konačno došao na vlast, a DS otišao u opoziciju. Prvi potpredsednik te vlade bio je Aleksandar Vučić.

Socijalistička partija Srbije mogla bi u budućoj vladi ostati i bez resora energetike. Naime, prema informacijama našeg lista na čelo Ministarstva energetike i rudarstva bi umesto Aleksandra Antića mogla doći Mirjana Filipović, aktuelni državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike.

Izvor„Alo!“

Možda Vam se svidi i