Srbija u ritmu Evrope

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas su predstavnici Grada Sremska Mitrovica i „Europian capital advisors management“ d.o.o potpisali ugovor o učestvovanju dece iz Sremske Mitrovice u projektu „Srbija u ritmu Evrope“.

U pomenutom projektu pored Mitrovčana učestvovaće i deca iz dvadeset gradova i opština širom Srbije, a sam projekat obuhvata takmičenje u pevanju i plesu koje će se održati 17. juna ove godine u Somboru, a koje će uživo prenositi Radio televizija Srbije.

„Zahvaljujući ovom ugovoru deca iz Sremske Mitrovice biće u društvu dece iz Subotice, Sombora, Novog Pazara, Niša, Temerina, Ćuprije, ukupno 20 gradova i opština Srbije na nacionalnoj televiziji. Do 20 najboljih učenika mitrovačkih osnovnih i srednjih škola će imati priliku da učestvuje u projektu. Deca će pevati na jezicima evropskih zemalja, a po svemu sudeći za Mitrovčane će to biti nemački“, rekao je Igor Karadarević, izvršni direktor projekta „Srbija u ritmu Evrope“.

On je objasnio da će deca koja na internom takmičenju na kojem će ušestvovati sve škole sa teritorije Grada budu odabrana da učestvuju u projektu imati besplatnu obuku za živi nastup.

Ukoliko Sremska Mitrovica pobedi na ovom takmičenju, živi televizijski prenos takmičenja naredne godine će biti upravo iz našeg grada. Takođe Sremska Mitrovica će biti domaćin dece iz svih drugih gradova učesnika u projektu, a deca pobednici će putovati u zemlju koju su predstavljali. Glasanje za pobednika takmičenja će se vršiti tokom živog prenosa putem sms poruka i deo novčanih sredstava ostvarenih tim putem biće uplaćen u budžet grada.

„Lokalna samouprava je želela da našoj deci koja su talentovana za pevanje i igranje omogući da učestvuje u jednom ovako prestižnom takmičenju s jedne strane, s druge strane želeli smo da pokažemo da je Sremska Mitrovica svakako već dugo u ritmu Evrope, da želi da i dalje neguje evropske tradicije i dobru saradnju sa svim zemljama Evrope“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Cilj projekta „Srbija u ritmu Evrope“ jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta.

You may also like