Sremska Mitrovica – Udruženje građana “Roditelj” iz Sremske Mitrovice pre dva meseca pokrenulo je akciju “Centar za roditelje” u okviru koje prikupljaju bebi opremu, odeću i obuću za decu lošijeg materijalnog statusa.

Akcija ima humanitarni karakter i namera Udruženja je da ona ne bude vremenski ograničena, a pokrenuta je sa ciljem da se pomogne roditeljima koji na žalost ne mogu samostalno svom detetu ili deci da priušte odeću, obuću ili neke druge neophodne stvari.

“Veliki broj roditelja nam se obraćao za pomoć i upravo zbog toga smo i pokrenuli čitavu akciju. Cilj je pomoći i mi to radimo koliko možemo”, rekla je Jelena Mijić Vasilić iz Udruženja “Roditelj”. Ona je objasnila da za sada akcija funkcioniše tako što roditelji koji imaju stvari koje bi želeli da doniraju, a to mogu biti od kolica za decu, šetalica, obuće, odeće, pa sve do igračaka, kontaktiraju Udruženje putem fejsbuk stranice ili emaila. Članovi Udruženje preuzimaju donirane stvari i prosleđuju ih roditeljima koji su tražili pomoć.

“Trenutno nemamo svoje prostorije u koje bi roditelji mogli da donesu donacije, ali nadamo se da će se to u bližoj budućnosti promeniti. Do tada sve je na bazi dogovora i uglavnom mi iz Udruženja idemo po stvari koje roditelji doniraju”, objašnjava Mijić Vasilić i apeluje na sve roditelje koji mogu da se priključe akciji donacijom to i učine, ali i one kojima je pomoć potrebna da im se bez ustezanja obrate.

Roditelji mogu da se jave OVDE ili na email: roditeljsm@gmail.com.

You may also like