Šansa za 600 radnika: Italijani prave obuću u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremsku Mitrovicu u narednom periodu očekuje nekoliko velikih investicija, a među njima je i otvaranje fabrike obuće.

Kako je nedavno za RTV najavio gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, očekuje se da bi pogon za proizvodnju obuće trebalo da proradi na jesen 2017.

Reč je o fabrici East West, o kojoj se nedavno već se pisalo u medijima. Gradonačelnik Vladimir Sanader očekuje da će ugovor o kupovini zemljište u industrijskoj zoni Sever biti potpisan u prvim danima naredne godine.

Menadžment italijanske kompanije planira da u novom pogonu zaposli do 600 ljudi, a predstavnici kompanije već su održali pregovore sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Sremska Mitrovice.

„Nakon Božića, počeće testiranje svih zainteresovanih radnika. Fabrici obuće biće neophodan veliki broj radnika, sa ili bez radnog iskustva, za poslove šivenje, krojenje i sečenja. Svi zainteresovani mogu da se jave svom savetniku za zapošljavanje, a za one koji su iz okolnih mesta, najverovatnije će biti organizovan prevoz do pogona“,kaže Nataša Radmanović iz Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica.

Vlasnik italijanske kompanije East West je Enrico Rossi. Njegov biznis u Srbiji već je zastupljen, preko preduzeća Progetti d.o.o (vlasnici braća Enrico i Roman Rossi), koje radi u nekoliko gradova u našoj zemlji (Sombor, Vršac, Vladimirci…). Progetti je veliki srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće, a na sajtu ove firme navodi se da su im klijenti Gucci, Burberry, Prada…

Očekuje se i da će obuka radnika koji bi trebalo da rade u Sremskoj Mitrovici, biti organizovana u pogonu u Vladimircima.

IZVOR: RTV, EKAPIJA

You may also like