Sanacija puta Sremska Mitrovica – Ruma?

Sremska Mitrovica – Kako pišu Večernje novosti u Srbiji će kroz projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti u naredne dve godine biti obnovljeno oko 230 kilometara državnih puteva, a kao jedan od potencijalnih na kojima će se raditi navodi se i deonica od Sremske Mitrovice do Rume.

Novosti navode da je za ovu godinu predviđeno uređenje državnog puta od Kaća do Zrenjanina ukupne dužine 24,2 kilometra, zatim rehabilitacija i dogradnja deonice auto-puta od graničnog prelaza Batrovci do Kuzmina, od 21,8 kilometara.

Naredne godine predviđena je obnova saobraćajnice od Zaječara do Trgovišta u dužini od 24,2 kilometra, zatim saobraćajnice Kula – Vrbas, od Bačke Topole do Savinog Sela u dužini od 10 kilometara i državne rute Vrbas – Srbobran, od Zmajeva do Feketića, u dužini od oko devet kilometara. Takođe planirana je i izgradnja deonice od 32 kilometra koja povezuje Kovin, Ralju i Požarevac.

U 2018. godini projektom je predviđena i obnova oko 100 kilometara auto-puta, od Ražnja do Paraćina, deonica od Aleksinca do Ražnja i u suprotnom smeru, deonica od Rume do Pećinaca i od Rume do Sremske Mitrovice, kao i trasa od Brestovca do Doljevca.

Sredstva u visini od 390 miliona evra za ovaj projekat obezbeđana su zahvaljujući zajmu Evropske banke, kao i sredstvima Svetske banke, Evropske investicione banke i Republike Srbije.

You May Also Like