Odluka je doneta: Petković za gradonačelnika!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradski odbor Srpske napredne stranke Sremska Mitrovica, je na sednici koja je održana 11. 07. 2016. godine, doneo odluku da kandidat kojeg će predložiti za gradonačelnika grada Sremska Mitrovica bude Vladimir Petković.
Na istoj sednici doneta je odluka i o članovima gradskog veća kao i ostalim kadrovskim imenovanjima, piše u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke Sremska Mitrovica.

petkovic-vladimir-e1466599787259

Za sutra 12. juli sa početkom u 10:00 časova zakazana je  2. sednica Skupštine grada Sremska Mitrovica. Na ovoj sednici glasaće se da mesto novog gradonačelnika preuzme dosadašnji načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Vladimir Petković.

Osim izbora gradonačelnika za sutra je zakazan i izbor zamenika predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica, postavljanje zamenika sekretara Skupštine Grada Sremska Mitrovica i ostali izbori i imenovanja.

Vladimir Petković

Rođen 29.06.1980. godine u Sremskoj Mitrovici, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 2005. godine, na smeru unutrašnjih poslova.
Ima položen pravosudni i stručni državni ispit.
Kao pravnik u Direkciji za izgradnju grada i upravi za urbanizam radio je od 2005 do 2012. godine gde je aktivno učestvovao u najvećim infrastrukturnim projektima u Gradu, kao što je izgradnja bulevara
Konstantina Velikog.
Od 2012. godine je na mestu načelnika gradske uprave za urbanizam, komunalne i ispekcijske poslove.
Sa njim na čelu Gradska uprava za urbanizam, komunalne i ispekcijske poslove uvela je potpuno nov pristup u komuniciranju i pružanju usluga budućim investitorima. Na taj način znatno je skraćeno vreme dobijanja lokacijskih, građevinskih i upotrebnih dozvola.
Uvek se svi vraćaju primeru kompanije „Cooper Standard” koja je dozvolu dobila za samo trinaest radnih dana.
Obilazeći lokalne samouprave po Vojvodini, obavljao je savetodavnu funkciju u timu Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede koja je sačinjena da bi se Nemačkoj kompaniji „Tenis“, najvećem evropskom proizvođaču mesa, stvorili uslovi za poslovanje u našoj zemlji.
Kao član radne grupe za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa fabrike Mitros u stečaju, vodio je poslove oko legalizacije i upisa svih bespravno izgrađenih objekata – što je bio jedan od uslova za prodaju ovog mesnog giganta.

 

Možda Vam se svidi i