„Riznica rukotvorina Sirmium“ na drugoj adresi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prodajna galerija „Riznica rukotvorina Sirmium“ istoimenog udruženja iz Sremske Mitrovice od 1. maja nalazi se na drugoj adesi, u Parobrodskoj ulici na broju 11.

Članovi Udruženja „Riznica rukotvorina Sirmium“ su mahom žene, kako nezaposlene tako i zaposlene koje se bave izradom rukotvorina različitim tehnikama, pa se tako u galeriji mogu naći šiveni, tkani, hekani, štirikani, vezeni predmeti, slike izrađene tehnikom string art, predmeti ukrašeni dekupaž tehnikom, 3D origami ukrasnih i upotrebnih predmeta, različiti suveniri sa motivima Grada Sremska Mitrovica.

riznica rukotvorina

Udruženje je osnovano krajem prošle godine na inicijativu nekolicine žena koje su želele da svoje znanje i umeće podele sa drugima putem svojih rukotvorina, a prodajna galerija otvorena je već početkom januara ove godine u ulici Žitni trg, mešutim ova lokacija nije se pokazala kao najbolje rešenje, pa je premeštena.

Pored Mitrovčanka i meštanka okolnih sela, Udruženju su se priključile i žene iz Rume, Jamene, pa čak i Žablja, koje su ponudu galerije učinile još raznovrsnijom.

11

Možda Vam se svidi i