Rešeno stambeno pitanje 14 izbegličkih porodica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je potpisivanjem Ugovora o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom 14 izbegličkih porodica rešilo svoje stambeno pitanje. Potpisivanje Ugovora upriličeno je u Gradskoj kući, uz prisustvo načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislava Mirnića i gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimira Sanadera.

Projekat kupovine seoskih kuća sa okućnicom za izbegla lica finansira Banka za razvoj Saveta Evrope, a na osnovu ugovora zaključenog između Jedinica za upravljanje projektom, Komesarijata za izbeglice i Grada Sremska Mitrovica. Ukupna vrednost projekta je 154.000 eura u dinarskoj protivvrednosti. Svaka od 14 porodica dobila je po 11.000 evra, od toga 9.500 hiljada namenjenih za kupovinu kuće i 1.500 evra za operemanje kuće, kupovinu pomoć u materijala i druge potrepštine.

1

„Na ovaj način naše izbegličke porodice rešavaju svoje stambeno pitanje koje već godinama nije bilo rešeno, ali Grad Sremska Mitrovca se ovde ne zaustavlj nego i dalje aktivno učestvuje u kupovini kuća za izbegličke porodice. Reč je o tri kuće za izbegla lica za čiju kupovinu su sredstva obezbeđena u saradnji Komesarijata za izbeglice i Grada“, rekao je Mirnić.

Sremskomitrovački gradonačelnik Sanader potpisivanje Ugovora iskoristio je kako bi kratko najavio i da će se u narednom periodu u Mitrovici otvoriti Kancelarija za pravnu pomoć izbegličkim licima, ali i svim drugim građanima i pozvao sve koji budu imali neke pravne probleme da se slobodno obrate Kancelariji.

Milanka Stanojević iz Šašinaca koja je 1992. godine u Srbiju došla iz Bosne na ovaj način rešila je svoje stambeno pitanje. Ona nije mogla da krije svoju sreću i zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora, jer prema njenim rečima konačno će imati dobre uslove za svoju decu, od kojih na žalost sada samo jedno od njih petoro živi sa njom, upravo zbog loših uslova stanovanja.

Možda Vam se svidi i