Radovi u najavi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U narednom periodu na teritoriji Grada Sremska Mitrovica radiće se na rekonstrukciji nekoliko objekata javne namene, u pitanju su objekti Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici I, Zdravstvena ambulanta u Radenkoviću i objekat “Cvrčak” predškolske ustanove “Pčelica”u naselju Matije Huđi.

Kako je objasnio načelnik Gradske uprave urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Vladimir Petković ova tri objekta su odabrana za početak radova, ali postoje planovi koji obuhvataju i radove na još nekoliko objekata među kojima je i vrtić u Laćarku koji čeka na proširenje kapaciteta.

“Škola u Mačvanskoj Mitrovici je samo jedan od projekata gde već imamo radove u toku. Ono što smo mi uradili proteklih meseci jeste priprema projektne dokumentacije za još nekoliko objekata koji su u kritičnom stanju, osnosno kojima je neophodna ozbiljna rekonstrukcija odnosno rušenje, dogradnja ili sanacija. Upravo iz tog razloga smo u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje objektima javne namene aplicirali za sredstva za radove na nekoliko objekata, napomenuću samo da su to u pitanju vrtić u naselju Matije Huđi na kojem otkako je napravljen nikad konkretno ništa nije rađeno, zatim škola u Zasavici I koja ima potrebe za ozbiljnom rekonstrukcijom i Dom zdravlja u Radenkoviću. Postoje još neki objekti, ali ove sam napomenuo usključivo zbog toga što za njih imamo kompletnu dokumentaciju, odnosno za Zasavicu imamo kompletnu dokumentaciju za rekonstrukciju sa izdatom dozvolom, za Radenković takođe, a trenutno se radi projektna dokumentacija za rekonstrukciju vrtića u naselju Matije Huđi”, rekao je Petković.

On je kratko dodao da se nada da će u sradnji sa Kancelarijom za upravljanje objektima javne namene ove projekte ubryo realizovati, a zatim krenuti i sa radovima na nekim drugim kritičnim objektima.

Možda Vam se svidi i