Nedimović posetio gradilište u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je radove na izgradnji novog objekta Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici zajedno sa šefom gradilišta obišao sremskomitrovački gradonačelnik Branislav Nedimović.

Prema rečima šefa gradilišta Borisa Kovača radovi se obavljaju predviđenom dinamikom i bez većih problema.

On je objasnio da su završeni radovi na izgradnji armiranih betonskih temelja, da se trenutno vrši nasipanje oko temelja i ispod podne ploče, dok na jednom delu objekta gde je podna ploča već izbetonirana počinju radovi i na izradi armiranih betonskih stubova i zidova.

skola macvanska mitrovica

Prvi čovek Mitrovice nakon obilaska radova i razgovora sa šefom gradilišta izrazio je zadovoljstvo do sada urađenim poslom.

“Gradilište u Mačvanskoj Mitrovici je jedno od stvari o kojima smo pričali prethodnih godina i još jedna od stvari u koju skoro niko nije verovao. Izgleda da je sudbina koja nas prati takva da nam ljudi ne veruju, međutim mi smo tu da ih demantujemo. U razgovoru sa šefom gradilišta dobio sam potvrdu da sve teče onako kako je projektom predviđeno i da ukoliko se ovako nastavi polovinom novembra, možda i koji dan ranije će objekat biti stavljen pod krov”, rekao je Nedimović i dodao da je zamisao da se ove godine završe građevinski radovi, a naredne godine počne sa unutrašnjim uređenjem i opremanjem škole.

“Nova škola će biti stavljena u funkciju u školskoj 2017/2018 godini, a tačno kada zavisi od raspoloživih novčanih sredstava”, objašnjava on.

Prema Nedimovićevim rečima u narednom period radiće se i na rekonstrukciji, uređenju i proširenju kapaciteta objekata Predškolske ustanove “Pčelica”.

“Mi pravimo sada jednu ozbijnu analizu svih predškolskih ustanova na teritoriji Sremske Mitrovice i sledeća stvar koju ćemo “napasti” sa aspekta rekonstrukcije sigurno će biti predškolske ustanove. Trudimo se da radimo na dve strane, s jedne da stvorimo prostorne uslove da što više dece može da ide u vrtiće, a s druge strane da snizimo cenu njihovog boravka u njima”, kaže mitrovački gradonačelnik i dodaje da će se u narednom periodu raditi i na uključivanju privatnog sektora u celu priču oko boravka dece u predškolskim ustanovama.

Direktor OŠ “D. R. Narod” Slađan Papić kratko je rekao da je školska godina uspešno privedena kraju, kao i da su zavšni ispitu realizovani bez problema.

radovi skola macvanska

Projekat izgradnje nove škole u Mačvanskoj Mitrovici sastoji se iz dve faze, prva faza obuhvata rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje i početak izgradnje novog objekta škole na tom mestu. Nakon završetka ove faze počela bi druga faza koja obuhvata rušenje ostatka zgrade postojeće škole, izgradnju fiskulturne sale, kabineta za tehničko, kuhinje, trpazarije, produženog boravka.

Površina novog objekta škole iznosiće 3.870 m², a projektom je predviđena izgradnja 15 učionica, nekoliko kancelarija za administraciju, kabineta i kuhinje, koju nemaju druge škole sa teritorije grada.

Možda Vam se svidi i